» ERZURUMLULAR.NET - Erzurumlular - Resim - Haber - Bilgi - Eğlence - Paylaşım - Portalı Dil Seçimi   
Şuan erzurumlular da 0/1 Online Bulunmakta!!! (İZLEMEK İÇİN TIKLA)
Anasayfan YapFavorilerine EkleE PostaPlayerHaritaTema                                       
Bugün 21.01.2018 
        
ANASAYFA
        
HABERLER
          
KÖŞE YAZILARI
        
FORUM
        
ARKADAŞ
        
SOHBET
        
YAZILAR
        
RESİMLER
        
VİDEOLAR
        
HESABIM
  Üyelik      Hatırla    Yeni Kayıt - Şifremi Unuttum -      Aklından Neler Geçiyor ? CANLI DESTEK
» Konu Açan BenGolge   
 Forum
 Yöresel Yemekelerimiz
       Erzurum Kadayif Dolmasi

 

Erzurum Kadayif Dolmasi

Bugün kendinize veya misafirlerinize iylik yapın ve Erzurum Kadayif Dolmasi tarifini okuyun. Erzurum Kadayif Dolmasi nasıl yapılır Notkurdu’ndan öğrenin. Emin olun pişman olmayacaksınız. Tabii Erzurum Kadayif Dolmasi malzemeleri kısmında ölçüyü kaçırmamanız gerekiyor. Aşağıdaki Tarif bölümünde teker teker, her adımı uygulayarak tarfinizi hazırlayın. Ve sonunda güzel bir aşçı olmanın gururunu yaşayın. Afiyetle…

Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir!Resimler Sadece üyeler içindir!
Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir!Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir!

Erzurum Kadayif Dolmasi Malzemeleri

  • Yarım kilo kadayıf
  • 250 gr. Ceviz
  • 10 adet yumurta
  • Yeterince sıvı yağ
  • Şurubu İçin
  • 5 bardak toz şeker
  • 5 bardak su
  • Biraz limon

Erzurum Kadayif Dolmasi Tarifi

Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir!Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir!

  • Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz konup kenarları kapatılarak sıkı bir şekilde sarılıp kenara bırakılır.
  • Tencereye beş bardak su, beş bardak toz şeker konarak ocağa konur.
  • Kaynamaya başlayan şurup 2-25 dk. daha kaynatılır.
  • Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır.
  • Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup kızdırmaya başlayın.
  • Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın.
  • Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumuş şurubun üzerine dökün.
  • Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları şuruba, şurup içindeki dolmaları da servis tabağına alın.
  • Daha sonra soğumaya bırakın.
BenGolge
Genel sorumlu


Durumu Dışarıda
Bu konuda 0 Sayfa 0 Cevap Var
» Son Konular İstatistik Forumda Ara
Değerli Hemşehirlimiz SÜLEYMAN AYDIN Kalp Kırizi ...
2.Gün İftar Menüsü...
1 GÜN İFTAR MENÜSÜ...
Gezilecek Görülecek Yerler...
Tarihi yerlerimiz...
Üst Kategori (9)
Alt Kategori (34)
Konular (11)
Cevaplar (6)
Toplam Adettir

Başlık : Konu : Cevap :
» Bugün Giren Üyeler : 0
|#Genel Sorumlu|@Site Yöneticisi|*Bölüm Editörü|+Forum Editörü|!Sohbet Editörü|Gezici Üye|Normal Üye|Hevesli Üye|Azimli Üye|
|Çalışkan Üye|Verimli Üye|Bağımlı Üye|Abone Üye|Tiryaki Üye|Yıldız Üye|Bilgin Üye|Prof Üye|Üstad Üye|Süper Üye|Altın Üye|Ulu Üye|
» CopyrightYukarı Git
2016- © Copyright Erzurumlular
Site Design Coding © CopyrigtErzurumlular

UYARI : Bu site içerisinde yer alan tüm bilgiler ve medya içerikleri tamamen bilgilendirme amaçlidirIçeriklerin sorumlulugu yazarlarina aitolup site yönetimi herhangi bir sorumluluk yüklenmemektedir.Telif hakki ihlali yapildigini düsündügünüz içerikleri site yönetimine bildirdikten en geç (Telif hakkinin ihlali dogrulandiginda) 48 saat içerisinde sitemizden kaldirilir.